Menu dla 2 osób na 3 dni

Sugestie posiłków

Śniadania

Chrupiąca gryka z melasą lub musli orkiszowe BIO z owocami z napojem sojowym. Kilka łyżeczek napoju wystarczy zmieszać z gorącą wodą i zalać nim musli lub grykę, do mleka można dodać łyżeczkę miodu, kakao lub pokruszonej czekolady. Równie smaczne i sycące będzie z sokiem owocowym lub jogurtem. Można wykorzystać część migdałów i suszonych winogron z zestawu.

Obiady

Barszcz ukraiński Babci Zosi (opakowanie zupy to 2 porcje), Aloo Matar podane z chapatti i surówką z warzyw sezonowych

lub

Zupa z soczewicy Babci Zosi (opakowanie zupy to 2 porcje), kasza jęczmienna z pieczarkami (opakowanie wystarczy na dwa posiłki) z Alu Chana Chat

lub

Grzybowa z łazankami z chapatti i warzywami

Uwaga: Dania hinduskie np. Aloo Matar podgrzewa się w kąpieli wodnej w zamkniętym opakowaniu, trzeba umieścić wyjętą z kartonika torebkę na 3 minuty w garnku z gotującą się wodą. Ta metoda pozwala na szybkie i oszczędne przygotowanie kilku różnych takich dań jednocześnie.

Jedno opakowanie zupy Babci Zosi wystarczy na około 2 spore porcje, po wsypaniu do jednego litra zimnej wody zawartości obu saszetek z opakowania i zwykle 20-30 minutowym gotowaniu otrzymamy pyszną, pożywną zupę, która można zjeść z pieczywem jako samodzielne danie lub uczynić wstępem do drugiego dania. Kasza jęczmienna Babci Zosi lub to dwie osobno zapakowane saszetki w opakowaniu, łatwe do szybkiego ugotowania po przepłukaniu wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu, rekomendujemy dodać w czasie gotowania nieco masła, sól i ulubione przyprawy. Kasza jęczmienna może być dodatkiem do gotowych dań hinduskich lub do jajek sadzonych, smażonej ryby czy kotleta.

Kontynuuj