Kotlety z kaszy gryczanej

Składniki:

  • 50 dag kaszy gryczanej palonej
  • 50 dag tłustego białego sera
  • 1 szklanka mielonych płatków owsianych
  • pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • pół łyzeczki mielonego kminku
  • pół łyżeczki soli morskiej drobnej
  • 1 szklanka bułki tartej lub
  • otrębów pszennych EKO
  • 1 rozbełtane jajko
  • duża garść posiekanej zielonej pietruszki
  • olej z ryżu

Ugotować kaszę gryczaną i zmieszać ją z twarogiem, przyprawami i płatkami owsianymi. Z masy formować kotlety jednakowej wielkości, obtaczać w jajku, otrębach lub bułce tartej i smażyć z obu stron na patelni. Posypać zieloną pietruszką, można też dodać zieleninę do masy. Podawać z surówką lub gotowanymi warzywami.

Kontynuuj